Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereiding: 15-20 minuten.
Ingrediënten:
2 eetlepels olie
1 teentje knoflook, geperst, 120 gram
verkensgehakt
2 worteltjes, geschild in dunne reepjes
2 stengels bleekselderij, in dunne reepjes
1 rode of groene pepertje, fijngesneden
1 theelepel geraspte verse gemberwortel
1 eetlepel verse korianderblaadjes
1 theelepel vissaus (Nam Pla)
60 gram vermicelli gekookt
ongeveer 12 loempiavellen
zonnebloemolie.
Voor de garnering verse korianderblaadjes.
Bereidingswijze:
De olie in een wok of braadpan verhitten en knoflook, vlees, wortel, bleekselderij en pepertjes een paar minuten bakken, tot het vlees doorbakken is en de groente zacht
zijn. Bosui, gember, koriander, vissaus en vermicelli toevoegen. Zachtjes verhitten en goed door laten warmen.
Een loempiavel op een werkoppervlak leggen en een kleine hoeveelheid van de vulling in een hoek scheppen.
Oprollen en daarbij de hoeken naar binnen binnen vouwen om de loempia goed te sluiten. plak de rand met losgeklopte eidooier vast
Maak een loempia tegelijk en de dek andere vellen af met een vochtige theedoek om te voorkomen dat ze uitdrogen.
De loempia vlak voor het serveren in 3-4 minuten in de olie goudbruin en knapperig bakken. Op keukenpapier uit laten lekken en warm houden terwijl u de rest bakt.
Met verse koriander garneren en serveren.