Weinig straatvuil in Thailand

Met name in Bangkok let de politie streng op het weggooien van afval op straat. Er staan flinke boetes op en daar wordt echt werk van gemaakt. Ook het weggooien van een sigaretten peukje valt daaronder. Er zijn afvalbakken waar u het vuil kwijt kunt, hoewel het soms wel even zoeken is
De meeste Thai in Bangkok houden zich daar ook aan, met als gevolg dat de straten relatief schoon zijn. Koopt u iets met een verpakking, gooi het niet zomaar op straat er is altijd wel iets te vinden waar u het weg kunt gooien. Ook wij als toeristen kunnen er aan bijdragen dat er weinig straatvuil in Thailand is in het straatbeeld.

Ook hondenpoep en graffitti ontbreken in de grote hoeveelheden die bij ons heel gewoon zijn.

Vanaf het vliegveld naar uw hotel in Bangkok

Als u uw vakantie zelf georganiseerd hebt is er niemand die u op het vliegveld (Het vliegveld ligt grofweg 25 kilometer van de stad) op wacht om u naar uw hotel te brengen. Dat is geen enkel probleem er zijn verschillende manieren om dat comfortabel te doen.

Met de trein
Er is een snelle treinverbinding die je in een halfuurtje naar het centrum van de stad brengt waar je een aansluiting op de metro en de skytrain vind. Dit vergt vooraf wel wat uitzoek werk, welke metrolijn moet u hebben...

Taxi
Na een lange vlucht is een taxi met Airco wel zo fijn. Negeer iedereen die u een ritje probeert te verkopen als u door de hal naar buiten loopt. Direct voor de deur stoppen de taxi's die af en aan rijden. Spreek wel een prijs af voordat je in de taxi stapt. Waarschijnlijk zal de chauffeur gebruik maken van de tolwegen die over de stad lopen, dit is normaal gesproken bij de prijs in begrepen

Limousine
Geen zin om te wachten tot je aan de beurt bent voor een taxi, neem dan een linousine. U betaalt wel ongeveer het dubbele van wat een taxi zou kosten...dan komt de prijs een beetje in de buurt van wat een taxi in Nederland zou kosten. Ook hier spreekt u vooraf een prijs af.

Airportbus
Aanzienlijk goedkoper dan een taxi, maar het is heel goed mogelijk dat hij u niet voor de deur van uw hotel afzet. Ze gaan alleen naar de grotere hotels.

Oversteekbruggen in Bangkok

De straat oversteken is in een stad zoals Bangkok niet altijd even gemakkelijk. Het verkeer is er echt moordend, bijna letterlijk, het aantal verkeerdsoden in Bangkok is groot, vele malen groter dan in een grote Europese stad.
Vaak zijn er voetgangers loopbruggen gemaakt om de straat over te kunnen steken, die zijn er vrij veel en u mag niet gewoon oversteken als er dit soort bruggen zijn.
De Thaise politie let daar echt heel goed op, dus maak gebruik van die dingen... daarop staande heeft u ook meteen een mooi overzicht van de weg en ziet u hoe druk het verkeer is.

Naar huis bellen vanuit Thailand

Met een mobiele telefoon naar het thuisfront bellen tijdens uw vakantie in Thailand kan aardig in de papieren lopen. KPN en de andere telefoonmaatschappijen rekenen fikse tarieven per minuut en ook de ontvanger van het telefoongesprek betaalt per minuut mee.
Wat nu precies de goedkoopste manier is om naar huis te bellen is moeilijk te achterhalen, alle sites die wij hiervoor bekeken hebben geven andere informatie.

Zeker is dat u niet vanuit uw hotelkamer naar huis moet bellen, dan betaalt u echt de hoofdprijs.

Skype is een gratis alternatief, maar helaas heeft niet iedereen Skype.

Het is natuurlijk mogelijk om een lokaal simkaartje te kopen wat het wel goedkoper maakt, een dergelijke simkaart is gewoon in de supermarkt te koop. Dit is iets wat vooral gedaan wordt door mensen die al vaker in Thailand geweest zijn.

U kunt ook een belkaart kopen waarmee u vanuit een telefooncel belt, er zijn ook telefooncellen waar je muntjes inwerpt.

In steden zoals Bangkok is het ook mogelijk een internet-belwinkel te gebruiken. Daar betaalt u tussen de 5 en 15 Baht per minuut om een vast nummer in Nederland te bellen of tussen de 20 en 30 Baht om naar een Nederlands mobiel nummer te bellen. U belt dan via een computer die gebruik maakt van VOIP (voice over IP). Zo'n internet-belwinkel kan ook een Chinees of een Thai zijn waar u dan in de huiskamer belt.
Wat raar wellicht maar wel heel betaalbaar... en men regelt het allemaal voor u. Pas als er kontakt is geeft men u de hoorn en u betaalt ook pas vanaf het moment dat de verbinding tot stand is gekomen.

Kleding meenemen naar Thailand

Belangrijk is dat u makkelijk zittende en luchtige zomerkleding meeneemt. Voor een bezoek aan een tempel en voor de avonduren een lange broek. Tijdens de vlucht, in airconditioned ruimtes en in hooggelegen gebieden is het prettig een sweater of een vest bij de hand te hebben.
In Thailand is het meestal lekker warm, maar ik heb zelf in het noorden het echt wel eens koud gehad. In de avond aangekomen bij het resort had ik me niet gerealiseerd dat we inmiddels in een hoog gelegen gebied waren aangekomen. Toen we de volgende ochtend het bed uit stapten... was het tamelijk fris en had ik geen trui bij me om even aan te trekken... Gelukkig kwam met de zon ook de aangename temperatuur weer terug...
 
Wanneer u een tempel bezoekt is het gebruikelijk om met bedekte schouders en knieën gekleed te gaan. Een omslagdoek - de zogenaamde sarong - is een ideaal kledingstuk om bij de hand te hebben en deze bij tempelbezoeken om te slaan.

Ook is het gebruikelijk om de schoenen uit te trekken, bij het betreden van een tempel. Het is handig om een paar sokken bij de hand te hebben en deze aan te trekken bij het betreden van het tempelterrein. Immers de vloer kan behoorlijk heet zijn van de zon en daarnaast bieden sokken enige hygiënische bescherming.
Voor een bezoek aan het Koninklijk Paleis is het een voorwaarde, dat u tot aan de enkels bedekt bent.

Overigens is kleding in Thailand voor ons heel goedkoop... het kan dus ook slim zijn heel weinig kleding mee te nemen en juist ter plekke te kopen, zodat u voor heel weinig geld met een volle koffer naar huis gaat. Een kostuum laten maken kan er al voor 25 dollar om maar een voorbeeld te geven...

You are here: Home Reis info Reis tips
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief