Siam square shopping centre

Siam Square is een winkelgebied in Bangkok. Het bevind zich naast de Chulalangkorn Universiteit en de grond waarop het plein ligt is ook eigendom van deze universiteit. Siam square is geen plein in de zin van het woord zoals in het westen gebruikelijk is. Het is een rechthoekig gebied maar dat is dan ook de enige vergelijking met een plein. Het is een gebied dat is volgebouwd met shophouses en een paar kleine winkelcentra. Er bevinden zich honderden kleine winkeltjes met afmetingen van vaak slechts vier bij vier meter. Het gebied is vooral erg populair onder studenten en jongeren, de mode voor jongeren wordt dan ook bepaald door wat er op Siam Square door de jeugd gedragen wordt.

Op Siam Square ligt ook het Center Point dit is een gebied met barretjes waar op een podium populaire acts optreden. MTV Thailand zend regelmatig live uit vanuit Center Point.

Verder bevind zich op Siam square een Hard Rock Café en veel restaurants.
Siam Square is te bereiken via het skytrain station Siam.
Siam Square ligt in het district Pathumwan en grenst aan de straten Henri Dunant, Rama I en Phaya Thai.

Pantip Plaza, shoppen voor mannen

Pantip Plaza is een winkelcentrum van 5 verdiepingen in Bangkok aan de straat Thanon Phetchaburi vlakbij de Pratunam kruising waar de grote Pratunam markt ligt. Het is een winkelcentrum dat gespecialiseerd is in de verkoop van hardware en randartikelen en software.

In dit winkelcentrum is alles op computergebied verkrijgbaar, van de dure A-merken tot goedkope versies. Ook worden er veel software, muziekCD's en DVD's verkocht, voornamelijk gecopieerde. Er zijn meer dan 100 winkels die deze artikelen goedkoop (100 baht) aanbieden. Zelf heb ik hier bijvoorbeeld twee films gekocht (uit de serie van Dune) die niet in Nederland te koop zijn.

Vanwege de centrale ligging is dit IT winkelcentrum zeer populair bij buitenlanders die in Thailand wonen, of er op vakantie komen. Er zijn echter nog meer dan 10 andere winkelcentra in Bangkok, soms groter, die precies hetzelfde aanbod als Pantip hebben. Bijvoorbeeld Fortune Town en IT Plaza.

Behalve artikelen op computer gebied zijn er ook een aantal winkels die Boeddhistische relikwien verkopen en een aantal winkels die artikelen (shirts, posters enz.) van voetbalclubs verkopen, ook artikelen van Ajax, Feyenoord en PSV.

Pantip is buiten Thailand berucht omdat er veel gecopieerde dvd's, software en andere gecopieerde merkartikelen te koop zijn. De Thaise politie houdt regelmatig showinvallen waarbij vaak buitenlandse media en ambassadepersoneel uitgenodigd worden.

MBK centre in Bangkok

MBK Center voluit Mah Boon Krong kortweg MBK genoemd is een groot winkelcentrum in Bangkok, Thailand, groot is echt GROOT. Shop till you drop...

Het winkelcentrum heeft 8 verdiepingen is 330 meter lang, heeft ruim 2500 winkels en 150 eet en drank stalletjes/restaurants die een ruimte innemen van 89.000 vierkante meter. Toen MBK in 1985 openging was het het grootste winkelcentrum van Azië

MBK is vooral bekend vanwege de hoeveelheid kleine winkels waar men kan afdingen zoals mobiele telefoons en andere elektronica. Het winkelcentrum is erg populair bij jongeren omdat je er vaak goedkope kleren en gadgets kunt krijgen. Er komen per dag ongeveer 100.000 bezoekers... waarvan maar liefst 30.000 toeristen. Dagje shoppen...als je dat leuk vind kan je hier gemakkelijk een dag door brengen.

MBK bevindt zich tegenover Siam Square en Siam Discovery Center in het Pathum Wan district. MBK is gemakkelijk te bereiken met de Skytrain.

Phayathai Road
Bangkok, 10330, Thailand
02-6209000

Goedkoop winkelen

Thailand is voor ons westerlingen heel goedkoop... t-shirts voor 2 euro is niets vreemds, terwijl de kwaliteit ook nog goed is. Je koffer leeg meenemen... en vullen door te shoppen kan heel goed en voor echt weinig geld.
Onderstaand een paar suggesties om te gaan winkelen

MBK-Center of Mah Boon Krong is een groot winkelcentrum in Bangkok, Thailand. Het heeft 8 verdiepingen en is 330 meter lang met 2500 winkels die een ruimte in nemen van 89.000 vierkante meter. Dit winkelcentrum was ooit het grootste in Azië toen het openging in 1985.

MBK heeft een gemiddeld bezoekers aantal van 105.000 mensen per dag waaronder zo'n 30.000 toeristen. In 2003/2004 is het gerenoveerd, verder is het een van Bangkoks kenmerkende gebouwen. In het gebouw bevindt zich ook Tokyu Department Store, een warenhuis van 4 verdiepingen.

Chatuchak markt, alleen in het weekend... maar je kunt er de duvel en zijn ouwe moer kopen... voor een prikkie natuurlijk.

Goed nagemaakte merken

Ga je naar Thailand en je gaat er een beetje winkelen dan zal je al snel geconfronteerd worden met allerlei namaak van dure merken. Een rolex die er wel heel erg mooi uitziet kost belachelijk weinig geld maar het is en blijft een goedkoop stuk namaak waarvan je zeker niet de kwaliteit mag verwachten van het origineel.

Ook de dure kleding merken kom je overal tegen. LaCoste, Nike kleding kost er niet meer dan twee, drie euro, vergeet nooit over de prijs te onderhandelen, en je kunt op die manier je koffer vullen met kleding, die je in Nederland vele honderden euro's zou kosten, voor een paar tientjes. Echter.... het mag niet en bij de Nederlandse grens wordt er op gecontroleerd.

Als je de pech hebt dat jouw koffer opengemaakt moet worden en ze zien de namaak kleding kan het je een bekeuring opleveren en de kleding word in beslag genomen.
Die controles worden niet bij iedereen uitgevoerd... ook ik heb wel eens wat kleding gekocht en een paar films die nooit in Europa zijn uitgebracht, promt werd ik eruit gepikt en mijn koffer moest open.

Die keer had ik vrouwe fortuna aan mijn zijde en ondanks de geopende koffer met illegale merkspul mocht ik toch doorlopen. Was wel even schrikken...

 

You are here: Home Reis info Shoppen in Thailand
Thaisereizen

Wij zijn een kleine organisatie die tot doelstelling heeft zo mooi mogelijke rondreizen te organiseren in Thailand.
In Thailand hebben wij een contact persoon die u in uw eigen taal te woord kan staan.

Sitemap  .  Links

Nieuwsbrief